کارگروه هفته جهانی آگاهسازی داروهای ضدمیکروبی در معاونت درمان
امتیاز:
به گزارش روابط عمومی به مناسبت هفته جهانی آگاهسازی داروهای ضد میکروبی ، کارگروهی با حضور معاونت غذا و دارو، بهداشت، متخصصین عفونی، روسا و نمایندگان بیمه های استان ، مراکز درمانی، سازمانهای نظام پزشکی، دامپزشکی ، کشاورزی و سایر اعضا به میزبانی معاونت درمان در سالن اجتماعات برگزار گردید.
دکتر شهرام کارگر معاون درمان در ابتدای جلسه با یادآوری مصرف بی رویه آنتی بیوتیکها که بعضا درخواستی بیماران نیز می باشد و سبب مقاومت در افراد گشته و خطر مرگ، بویژه در بیماران بستری در آی سی یو را بهمراه دارد، از همفکری جهت حل این مشکل اجتماعی گفت و به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت در گروه درمانی " با پرهیز از تجویز غیرمنطقی آنتی بیوتیکها از مقاوم شدن جلوگیری کنیم" اشاره نمود.
دکتر حمید صفر پور مدیر پرستاری دانشگاه نیز در سخنانی اظهار داشت: با توجه به اینکه بیشترین آمار مصرف آنتی بیوتیکها در جهان و در منطقه EMRO (مدیترانه شرقی) ونیز مصرف بالای گروه واچ از این دسته دارویی که بیشترین پتانسیل مقاوم شدن را دارند مختص کشورمان ایران می باشد، می بایست هشدارها در این زمینه جدی گرفته شود.
دکتر علی رمضانی رییس سازمان نظام پزشکی با تاکید بر اهمیت حیاتی موضوع اظهار داشت: استفاده از ظرفیت فضای مجازی در آگاهسازی جامعه و سایر روشهایی که توسل به زور به همراه نداشته باشند جهت اقناع مردم ، بهتر است.
دکتر یوسف زمانی معاون غذا و دارو از 6 آنتی بیوتیک وسیع الطیف در بین 10 داروی پرمصرف استان نام برد و ابراز امیدواری کرد: حذف ارز ترجیحی دارو، اقدامات بازدارنده جهت پزشکان ، عدم سهولت دسترسی به اینگونه داروها و اجرای طرح دارویار بتواند از مصرف بی رویه این قبیل داروها بکاهد.
دکتر علی نظری متخصص عفونی نیز با تاکید بر اینکه مقاومت میکروبی با آنتی بیوتیکها بعنوان یکی از تهدیدات آینده بشر می باشد، خاطرنشان کرد: باید ازمدارس پایه و از ظرفیت رابطین بهداشتی جهت آموزش و از ابزارها و تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته استاندارد جهت سرعت در تشخیص و پژوهش در به روزرسانی گایدلاینها استفاده نمود.
دکتر هادی صبور مدیر درمان سازمان تامین اجتماعی از لزوم نزدیکی درمان آکادمیک و مطب پزشکان برای توقف این رویه غلط گفت و تصریح کرد: پزشکان نباید تسلیم اصرار بیماران به تجویز غیرمنطقی دارو شوند که نیاز به یک مصوبه اخلاقی در این زمینه می باشد.
دکتر علی نیکونهاد معاون بهداشتی نیز ضمن تاکید بر پیگیری قاطعانه در اجرایی شدن آموزش در مدارس پیشنهاد داد: آموزش از طریق بنرهای بزرگ نصب شده در بالای میز ویزیت پزشک یا سالن انتظار مطب نیز روش مناسبی خواهد بود.
در ادامه هریک از اعضا به بیان دیدگاههای خود در این زمینه پرداختند.